Oscar Ericsson Furunes

Fly doves, fly

Åpner lørdag 7.september kl 18:30

 

Oscar Eriksson Furunes (f. 1991) er en norsk kunstner basert i Malmö og Trøndelag. Han arbeider med bilder og installasjoner og tar ofte utgangspunkt i historisk materiale som bearbeides og lades gjennom ulike formelle og konseptuelle grep.

 

07.09 – 03.11.24

Utstillingens tittel «Fly doves, fly» kommer fra et historisk varselsignal blant homofile menn i Moskva: «Летите, голуби, летите». 

Dette uttrykket ble brukt for å varsle om politi og KGB-razziaer, da menn cruiset i offentlige rom og parker i den russiske hovedstaden. Golubój eller голубой på russisk, er et kodet ord som på samme tid refererer til duer, fargen lyseblå og homofile menn. 

Verkene i utstillingen sammenstiller historiske referanser og materialer, queere koder og fugler som språklig og kodet bilde for blant annet skeivhet.

Lys, farge og mørker er en integrert del av verkene og utstillingen som helhet. 

 

 

Flere av verkene refererer til en ikke alt for fjern fortid hvor synlighet og lys ikke nødvendigvis betydde sikkerhet for skeive personer. Hvordan påvirker disse historiene oss i dag, og hvordan er de med å forme vårt blikk mot framtiden?

 

 

Tidligere utstillinger

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle