Kunstnere

Hos Kjøpmannsgata Ung Kunst finner du verk fra lokale, nasjonale og internasjonale anerkjente kunstnere – unge og erfarne med ulike teknikker. Verkene er til salgs i galleriet og nettbutikken. Her kan du lese mer om de som står bak kunsten.

Portrettbilde av Marius Amdam

Cathrine Dahl & Ørjan Aas

Dahl og Aas jobber med svart-hvitt tresnitt i store format. Grafikken som lages er basert på foto og skisser som behandles i flere omganger. De resirkuleres og lages i nye varianter og kombinasjoner.

Portrettbilde av Marius Amdam

Marius Amdam

Erfaren kunstner med mangfoldig separat og kollektiv utstillingsvirksomhet, basert hos Lademoen kunstnerverksteder i Trondheim.

Skulptur av Roald Andersen d.y.

Roald Andersen d.y.

Bor og arbeider i Kristiansand hvor han jobber med utstilling og utsmykninger gjennom skulpturer, installasjoner og grafikk.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Eilert Asmervik

Instrumentet kjeden av bilder og over-bilder fløyter gjennom; Klassiker bølgelengder og syntese-slagere, Imporv eso-saus ad Billed-Hell + Lys-Bilde/Bilde-Lys! Med maleri som hovedinstrumentet  brukes ett bredt register av tilegnelser og bilde-forråd til å framstille ett spektrum av bildeverdener. 

Portrettbilde av Marius Amdam

Idun Baltzersen

Trøndersk grafiker basert i Stockholm. Kjent for store vegginstallasjoner og håndlagde kunstbøker. 

Portrettbilde av Marius Amdam

Sverre Koren Bjertnæs

Sentral samtidskunstner som har gjort seg internasjonalt bemerket. Selvbiografisk innhold i verkene som karakteriseres av en poetisk bearbeidelse av eksistensielle temaer. Maler som er kjent for sitt klassisk-orientert maleri basert på fotografisk forelegg. 

Portrettbilde av Håkon Bleken

Håkon Bleken

En av Norges fremste samtidskunstnere fra Trondheim, kjent for sine store utsmykninger i det offentlige rom, maleri, kulltegninger og litografi.

Portrettbilde av Marius Amdam

Elmgreen & Dragset

Det dansk-norske kunstnerparet Elmgreen & Dragset har samarbeidet siden 1995. Gjennom sine kunstverk utfordrer de publikums oppfatning av sosiale rom og deres opplevelse av “normal adferd” stilt overfor ulike situasjoner i samfunnet.

Portrettbilde av Julie Ebbing

Julie Ebbing

Samfunnsengasjert grafiker og billedkunstner fra Trøndelag med sin signatur på K-U-K verket for 2021.

Portrettbilde av Marius Amdam

Ingvild Eiring

I Ingvild Eirings dioramaer møter vi en fantastisk detaljrikdom i ulike interiører og tablåer. Aktørene er påkledde mus satt inn i ulike interiørscener. Eiring er en stor historieforteller og formidler. Dioramaene tar ofte utgangspunkt i mystikk og overtro på slutten av 1800-tallet. Eiring har de siste par årene jobbet med scener hentet fra hennes egen bakgrunn fra Nord-Norge og Nord-Østerdalen.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Siri Elfhag

Den sosiale konteksten – noen ganger dystopisk, ofte inkludert vagt forstyrrende, til og med groteske, detaljer – er befolket med dyr, mennesker og en rekke skapninger som kan ha sin opprinnelse i et underbevisst sinn, eller en drøm, og den typen bevissthet som vanligvis forbindes med med surrealisme.

Portrettbilde av Marius Amdam

Thomas Falstad

Falstad har et malerisk formspråk som veksler mellom mykt og hardt. Verkene er assosiasjonsskapende uten å formidle et klart narrativ samtidig som de handler om maleriet og dets egenskaper i seg selv.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Eva Faye

Eva Faye vokste opp i Bærum utenfor Oslo. Sin kunstutdannelse tok hun i Paris og i New York City: BFA fra Parsons Dchool of Design og MFA fra Hunter College. Siden endt utdannelse har Eva hatt flere utstillinger i USA og i Norge.  Hun bor og arbeider i Bridgehampton, New York og i New York City.

Portrettbilde av Marius Amdam

Kari-Lena Flåten

Kari-Lena Flåten arbeider i hovedsak med materialet bronse i sine skulpturer. Gløden i dette materialet er med på å fremheve arbeidene og egner seg godt til det utrykket hun ønsker å formidle. Menneskene står ofte i sentrum av hennes arbeider, og hun inspireres av følelsene, situasjoner og ulike personligheter. 

Kunst laget av Per Stian Monsås

Per Formo

Per Formo arbeider med maleri, tegning, trykk og veggmaleri i en abstrakt geometrisk tradisjon siden ca 1990. Han har utviklet flere maleriprosjekter basert på ulike typer forhåndsdefinerte strukturer eller prosedyrer, en arbeidsmetode hovedsakelig begrunnet av en skepsis til den ofte vanepregede ‘fri’ intuisjonen.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Andreas Mandal Fortes

Andreas Mandal Fortes fokus på det ubestemmelige har hatt hans kulturelle og etnisk blandede bakgrunn som springbrett, og har videre blitt informert av bl.a. postmoderne okkultisme og filosofisk idealisme. For Mandal Fortes står stofflighet og abstraksjon i penselføringen sentralt i maleriet, som en utvidet funksjon av kroppens evne til å ta grep om verden.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Mishi Foltyn

Fra New Zealand med bakgrunn som danser. Bor og arbeider i Trondheim med storskala tegninger og stedsspesifikke installasjoner. 

Portrettbilde av Marius Amdam

Anne-Karin Furunes

Anne-Karin Furunes har konsekvent jobbet med en teknikk siden midten av nittitallet, der hun perforerer monokrome flater med små og store hull. Mønsteret som oppstår, samler seg i de nye bildene til portretter og landskap.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Matilde Westavik Gaustad

Gaustad jobber med video og billedvev, både som enkeltstående verk og i romlige installasjoner, og hun fokuserer på de underlige og iblant ubehagelige aspektene ved forholdet mellom mennesker, dyr og teknologi.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Madeleine Heyman

Madeleine Heyman er en maler fra Gøteborg, bosatt i Trondheim. I sitt kunstnerskap strever hun etter å skape en verden av motiver hvor motivene er både forførende, men også fysisk utfordrende. En balanse mellom nytelse og ubehag, noe kjent, men likevel fremmed.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Håvard Homstvedt

Tekstur og materialitet står sentralt i Håvard Homstvedt kunstnerskap. Han arbeider både to- og tredimensjonalt hvor hoder og mennesker står sentralt i motivkretsen.

Portrettbilde av Marius Amdam

Håkon Sandmo Karlsen

Håkon Sandmo Karlsen (f. 1998 i Tromsø) jobber primært med fotografi og video, men de siste årene har han også fokusert på installasjoner i rom. Han er utdannet ved Norsk Fotofagskole i Trondheim (2019-22) og tar nå bachelor ved Kunstakademiet i Trondheim. Arbeidene hans er innkjøpt av Trondheim Kommune og NTNU hvor de henger på Institutt for Lærerutdanning.

Portrettbilde av Kjell Erik Killi-Olsen

Kjell Erik Killi-Olsen

Har både initiert og finansiert Kjøpmannsgata Ung Kunst. Internasjonalt anerkjent maler, tegner, grafiker og billedhugger med spektakulære bronseskulpturer.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Turid Kvålsvoll

Kvålsvolls praksis omhandler maleri og undersøkelsen av eget maleri i en verden i stadig og hurtig endring. I hennes maleri sidestilles objekter fra vår tid så vel som fra kunsthistorien.

 

Kunst laget av Per Stian Monsås

Pål Lersveen

Pål Lersveen (f. 1979) er en Trondheimsbasert kunstner som jobber på tvers av ulike medier og formater. Kjernen i hans kunstnerskap er video- og videoinstallasjoner. Han viser en særlig interesse for hvordan video og rom kan danne nye fortellinger eller konsepter.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Håvard Løvnes

Håvard Løvnes har tegnet hele livet, han er stort sett selvlært, men har fått veiledning fra etablerte trønderkunstnere som Aud Lilleengen og Tone Ek. I tillegg har han studert gamle og nye mestere. Portrettet har alltid vært en viktig del av uttrykket hans.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Bjarne Melgaard

Kjent for sine uttrykksfulle og provoserende malerier, installasjoner, foto og videoverk. Motivene i hans kunst er inspirert av bland annet den norske black-metal-musikkulturen.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Per Stian Monsås

Ung kunstner fra Trondheim med en materiell praksis som spenner seg fra abstrakt grafikk til monumentale installasjonsverk.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Laura-Ann Morrison

Gjennom fotografi, film, installasjoner og performance arbeider Laura-Ann Morrison med temaer fra traumer, empati, ritualer og historier. Morrison ser på tid, for å forstå rom, historier for å forestille seg bevegelse, fortid for å undersøke identitet, og smerte for transformasjon.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Erin Murphy

Med landskap som utgangspunkt jobber Erin Murphy i ulike materialer som maleri, tegning, pleksiglass og installasjoner.

Therese Myran

Trønder med eget verksted og galleri i Trondheim. Arbeider med tekstil, trykk og maling, og har utstillinger over hele Norge.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Eigil Nordstrøm

Eigil studerte billedkunst ved The Art Academy i London, og har de siste årene gjort seg bemerket som kunstner og kurator både i Storbritannia og Norge. Hans praksis innbefatter et bredt spekter av maleriske prosesser og materialer som bearbeider tematikker fra naturen i abstraherte formspråk. 

Portrettbilde av Marius Amdam

Therese Nordvedt 

Nordvedt gjorde seg først gjeldende som grafiker. Hun utmerket seg med sin særegne bruk av etsing. Motivmessig dominerte menneskeskikkelser. Fremfor individuelle trekk betones det karakteristiske gjennom øyne, maskelignende ansikter, brokker av bevegelse. Formalt mestret hun dette ved rytmiske konturlinjer og spill av kontraster mellom lyse og mørke felter. 

Kunst laget av Per Stian Monsås

Guttorm Nordø

Nordø arbeider med det meste; tegning, maleri, grafikk, mailart og mye mer. Fortellingene i bildene hans har ingen løsning, men innbyr til ulike fortolkninger

Kunst laget av Per Stian Monsås

Tore Reisch

Tore Reisch har fordypet seg i treskulpturer og tegning, hvor spesielt furu har vært ett mye brukt materiale. Gjennom tegninger og håndverk bearbeider han kunsten med tradisjonelle og moderne teknikker, hvor skulpturene blir små historier i mer eller mindre abstrakt form.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Vilde Rudjord

Gjennom en fargesterk palett skildrer Rudjord makabre scener som slakt av kvinnekropper, avhugde kuhoder og mareritt lignende gudinner, til hverdagslige observasjoner som en bukett eller en flakong. Bildene hennes referer ofte til eldre kunsthistorie, eventyr og personlige refleksjoner.  

Kunst laget av Per Stian Monsås

Bella da Silva Buxbom

Bella da Silva Buxbom er en dansk-portugisisk billedkunstner som bor og arbeider i Trondheim. Hun har bakgrunn fra klesproduksjon og moteindustrien i København, og en mastergrad fra Kunstakademiet i Trondheim hvor hun særlig har arbeidet med installasjoner og menneskelig interaksjon. 

Kunst laget av Per Stian Monsås

Håvard Stamnes

Trondheim basert grafikker. Hans arbeiden kan da ende opp som tegninger, malerier, skulpturer, grafikk, video og til tider dikt.

Portrettbilde av Marius Amdam

Peter Sutton

Glasskunstner og maler, arbeider med stedsspesifikke utsmykninger av liten og stor skala, i arkitektur og rom. Arbeidene tilpasses og integreres i eller på vegger eller glassfasader og vinduer, både innen-og utendørs.

Portrettbilde av Marius Amdam

Håvard Vikhagen

Håvard Vikhagen er først og fremst maler, med sterk tilhørighet til det som har fått navnet Neoekspresjonisme. Bildene er ofte poetiske landskap fra vestlandet eller mennesker i landskap, med klart slektskap til Edvard Munch, Ludvig Karsten og Frans Wideberg.

Kunst laget av Per Stian Monsås

Maiken Lyng Østerhagen

Grunnlaget mitt for å skape noe som helst stammer fra min dype kjærlighet til og fascinasjon for farger og lys. Fargene snakker og vil noe. Jeg vil også noe av dem, men jeg klarer ikke riktig å sette fingeren på hva det er. Så jeg leter hele tiden etter forskjellige fargekombinasjoner og komposisjoner for å finne ‘den rette’.

 

Kunst laget av Per Stian Monsås

Ingunn Ystad

Ingunn S. Ystad (f. 1984, Steinkjer) utforsker maleriet og problemstillinger knyttet til maleriet. Ikke maleriet som et medium for representasjon, men dets egenart: Hva gjør et maleri? Hva består det av? Arbeidene til Ingunn kan beskrives som ekspressive, nonfigurative eller abstrakte. Utrykksfylle former, utallige ulike fargenyanser, som gjentar seg, og til sammen blir en finstemt komposisjon.

Portrettbilde av Marius Amdam

Einar Grinde

Grinde bor og arbeider i Trondheim og jobber hovedsakelig med temporære oppblåsbare skulpturer, der han bruker vifter til å blåse opp og kollapse skulpturene. Vekst og fall. Med dette prøver han å understreke tiden, vår plass i den, og vår subjektive oppfatning av den. 

Kunst laget av Per Stian Monsås

Alexander Wille

Alexander Wille (f. 1996 i Kingston upon Thames, Storbritannia) ble i fjor uteksaminert på masternivå ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering I Arkitektskolen. Han bor og jobber i Oslo. Wille var i perioden 2019-20 assistent for Sverre Bjertnæs og har i de siste to årene vært assistent for Christer Glein. Dette er hans første galleriutstilling. 

Kunst laget av Per Stian Monsås

Guri Sandvik

 Guri Sandviks keramiske objekter støpes i innfarget porselen og leirgods/terracotta. Hun tilstreber rene geometriske former, nærmest industrielle, men etterlater bevisst vage spor av håndverket i overflaten. Form, linjer og stofflighet er i fokus. Sandvik liker kontrasten mellom det harde materialet, de strenge formene og den taktile uglasserte flaten på utsiden av objektene.

Portrettbilde av Marius Amdam

Per Ellef Eltvedt

Per Ellef Eltvedt er en Trondheimsbasert kunstner med bachelorgrad fra Kunstakademiet i Trondheim. Han arbeider med utgangspunkt i maleri, som også utvikler seg til å inkludere skulpturer i tre og metall. Eltvedt utforsker med arbeidet sitt menneskelige sinnsstemninger, og relasjoner til omgivelsene, kollektive – så vel som egne, og benytter seg ofte av prosessen som videre kildemateriale.

Portrettbilde av Marius Amdam

Endre Aalrust

Endre Aalrust er en kunstner bosatt i Berlin som jobber parallelt med figurativt maleri og essayistisk kortfilm. Uavhengig av medium tematiserer arbeidene hans ofte følelser som sjenanse, verdighet og skam, gjerne med elementer av både komikk og melankoli.

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle