Kommende utstillinger

DIORAMA

Ingvild Ering

19.november 2022 – 22.januar 2023

Ingvild Eiring er født og oppvokst i Bodø. Hun har sin utdannelse fra moteskolen Esmod i Oslo i 1990-92 og studerte senere tegning ved Art Student’s League i New York. Eiring har hun jobbet som kostymedesigner for både film og TV. Hun står bl.a. bak kostymene til filmer som Morten Tyldums «Buddy» og Pål Sletaunes «Naboer». Ved siden av dette har hun samarbeidet med fotografer i inn- og utland som kunstmodell.

Eiring begynte å arbeide med tredimensjonale tablåer for drøyt ti år siden. Hun har vist noen av dioramaene i Belgia, Beiarn og på Vestfossen. I 2021 hadde hun utstilling på Galleri Grette i Notodden. Det er med stor glede at hennes andre soloutstilling blir å oppleve på K-U-K.

I Ingvild Eirings dioramaer møter vi en fantastisk detaljrikdom i ulike interiører og tablåer. Aktørene er påkledde mus satt inn i ulike interiørscener. Eiring er en stor historieforteller og formidler. Dioramaene tar ofte utgangspunkt i mystikk og overtro på slutten av 1800-tallet. Eiring har de siste par årene jobbet med scener hentet fra hennes egen bakgrunn fra Nord-Norge og Nord-Østerdalen.

 

 

Handlekurv
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle