Aktuelt

25.mars – 22.mai 2022

Hannah Ryggen Triennale 2022

Julie Ebbing & Hannah Ryggen Army

 

Dette er en utstilling som viser bredden i Julie Ebbings kunstnerskap i tett dialog med armeen. Julie Ebbing & Hannah Ryggen Army har hatt flere utstillinger de siste årene. Kampfellene i denne armeen er en løs sammenslutning av kunstnere som alle støtter opp under ideologien og standpunktet om at «sammen er vi sterke» i kampen for likestilling og rettferdighet.

Armeen har tidligere bestått av kvinnelige kunstnere, noe som ikke er tilfellet i denne utstillingen. Ved å snu opp ned på tradisjonelle kjønnsroller og kjønnsrollemønster, skaper Ebbing en oppmerksomhet rundt temaet.

Julie Ebbing retter fokus mot historisk synlige kvinner, kvinner som har tatt makt og hatt makt. Disse kvinnene settes gjerne inn i perspektiv av vår samtid, og Ebbing utfordrer maktstrukturer og synliggjør den stadig pågående kjønnsdebatten.

Utstillingen er en del av Hannah Ryggen Triennale 2022, som er dedikert til vevkunstneren Hannah Ryggen. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum er hovedarrangør i Hannah Ryggen Triennale, med mange av Trondheims kunsthus- og museum som samarbeidspartnere.

Deltagende kunstnere

 

Julie Ebbing

Marius Amdam

Magne Furuholmen

Einar Grinde

Yanir Shani

Aage Mikalsen & Mikkel Marhaug

Roald Andersen d.y.

Portrettbilde av Julie Ebbing

6.mai – 14.august

Meta.Morf 2022 – Ecophilia

Trondheim internasjonale biennale for kunst og teknologi

www.metamorf.no

 

Biennale-utstillingen i Kjøpmannsgata Ung Kunst undersøker det bemerkelsesverdige begrepet natur og de vidunderlige manifestasjonene av vår forkjærlighet for konseptet. Utstillingen presenterer kunstnere hvis arbeider stiller kritiske spørsmål ved hva det virkelig vil si å være en økofil – en ekte naturelsker – i vår verden preget av stadig nye teknologier, miljøkatastrofer, bioteknologiske underverker og uklare grenser mellom det skapte og det naturlige. Og hva er egentlig natur? Bortsett fra å være et slags oppdiktet økologisk drømmelandskap? Og ettersom ordet økologi kommer fra Oikos, det greske ordet for hjem, er vi i ferd med å miste hjemmet vårt i vår tid av menneskeskapte katastrofer?

Kunstere og kunstverk:
Beyond Human Perception, María Castellanos & Alberto Valverde [ES/NO] / Festen, Juell Maren Dagny [NO] / No Man’s Land, Frank Ekeberg [NO] / PsXCare, Annie Hågg [SE] / Goth Beekeeping, Hibernaculum og Manure From Money, Marius Presterud [NO] / Be-coming Tree, Jatun Risba [SL].

Kurator Zane Cerpina, medkurator Espen Gangvik / Produsert av TEKS – Trondheim Elektroniske Kunstsenter /

Handlekurv
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle