Mellom rom

H.M. Dronning Sonja og Håvard Homstvedt.

 

H.M. Dronning Sonja og Håvard Homstvedt viser utstillingen “Mellom Rom”, som er resultatet av et fellesprosjekt for å støtte stiftelsen Queen Sonja Print Award. Utstillingen viser litografiske opplagstrykk og monotypier med interiørsegmenter og stilleben. Alle verker er et unikt samarbeid og de fleste verk er signert av begge kunstnere.

02.02. – 07.04.24

De to kunstnerne har eksperimentert med ulike skisse-elementer og skapt nye særegne kunstverk på trykkplate.

H.M. Dronningen tar ofte i bruk fotoapparatet som inspirasjon til å velge ut motiver. Håvard Homstvedt har videre omformet de fotografiske segmentene til skisser og tegninger. Sammen har de arbeidet frem særegne grafiske kunstverk, hvor et tilbakevendende element i de større monotypiene er en krukkeform, som er designet av Dronningen og brukt i hennes keramiske produksjon.

 

 

Prosjektets tittel «Mellom rom» kan forstås som «rommet imellom», et fysisk eller abstrakt rom, kanskje et pusterom, eller kanskje i dette tilfellet et balansepunkt mellom to

kunstneriske praksiser hvor det møtes, diskuteres, justeres og utforskes. Utstillingen ble nylig vist i Stavanger, med et annet verksutvalg, og skal senere til Lofoten og Oslo.

 

 

H.M Dronning Sonja

H.M Dronning Sonja, (f. 1937), har gjennom et langt liv hatt et aktivt og lidenskapelig forhold til kunst og kultur. Dronningen har vært en entusiastisk formidler av norsk kunst og design i inn- og utland, og som samler, har hun støttet opp om både billedkunst og kunsthåndverk. De siste årene har Dronningen selv brukt denne livslange kunnskapen og kjærligheten til å utforske og uttrykke seg innenfor flere kunstneriske teknikker.

I 2011 stiftet H.M. Dronningen, Queen Sonja Print Award, i samarbeid med Kjell Nupen, Ole Larsen og Ørnulf Opdahl. Queen Sonja Print Award er en uavhengig stiftelse som har som formål å løfte grafikk som kunstform. Dette gjør stiftelsen blant annet gjennom utdeling av prisene Queen Sonja Print Award, QSPA Inspirational Award og Lifetime Achievement Award, annethvert år.

Stiftelsen støtter opp om og organiserer ulike prosjekter som omhandler grafikk, slik som seminarer, utsmykkinger, foredrag, samt utstillinger av nasjonale og internasjonale kunstnere.

Dronning Sonja har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland etter sin debut i 2011. Separatutstillinger har vært presentert på Museum of Contemporary Art, Sydney (2015) og på KODE, Bergen (2017). Hun har deltatt på utstillinger på Scandinavian House i New York, samt i Aarhus og i London. Dronningen har tidligere samarbeidsprosjekt med anerkjente kunstnere som Kjell Nupen, Magne Furuholmen og Ørnulf Opdahl, så vel som internasjonale mestertrykkere som Rasmus Urwal, Edition Copenhagen i Danmark, Ole Larsen på Atelje Larsen i Sverige og Bill Goldston, Universal Limited Art Editions, Long Island, New York.

Håvard Homstvedt

Håvard Homstvedt, født 1976 i Trondheim, bor og arbeider i Oslo. Homstvedt arbeider både to- og tredimensjonalt i et figurativt formspråk. Det er særlig hodeformer og menneskefigurer som trigger Homstvedts skapertrang. I sine malerier, tegninger, skulpturer og grafiske arbeider forener han et abstrahert figurativt formspråk med undertoner av det absurde. Materialitet og tekstur er viktige elementer i Homstvedts arbeider. Han får ofte frem en følelse av relieffer i overflaten.

 

Homstvedt har en Master of Fine Arts fra Yale University og en Bachelor i Fine Arts, with Honors, fra Rhode Island School of Design. Homstvedt har hatt flere separatutstillinger i USA, Sverige og Norge. Hans arbeider er innkjøpt av blant andre Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Sørlandets Kunstmuseum, Kistefos-Museet og Yale University. Homstvedt har vært omtalt av Art Review som en av verdens 25 kommende kunstnere.

 

Tidligere utstillinger

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle