Ingvild Eiring

Billedkunstner

Ingvild Eiring (f.1969) er født og oppvokst i Bodø. Hun har sin utdannelse fra moteskolen Esmod i Oslo i 1990-92 og studerte senere tegning ved Art Student’s League i New York. Eiring har hun jobbet som kostymedesigner for både film og TV. Hun står bl.a. bak kostymene til filmer som Morten Tyldums «Buddy» og Pål Sletaunes «Naboer». Ved siden av dette har hun samarbeidet med fotografer i inn- og utland som kunstmodell.

Eiring begynte å arbeide med disse tredimensjonale tablåene for drøyt ti år siden. Hun har vist noen av dioramaene i Belgia, Beiarn og på Vestfossen.

I Ingvild Eirings dioramaer møter vi en fantastisk detaljrikdom i ulike interiører og tablåer. Aktørene er påkledde mus satt inn i ulike interiørscener. Eiring er en stor historieforteller og formidler. Dioramaene tar ofte utgangspunkt i mystikk og overtro på slutten av 1800-tallet. Eiring har de siste par årene jobbet med scener hentet fra hennes egen bakgrunn fra Nord-Norge og Nord-Østerdalen.

Alle elementene i tablåene er håndlaget. Hun viser en unik forståelse for ulike materialer, små detaljer og kreative løsninger. Eiring broderer, hekler, strikker og syr alle tekstilene. Hun snekrer og modellerer alle mus, møbler og interiørelement. Kunstverkene i disse små rommene er også malt og tegnet av henne selv.

Klassisk dioramakunst fremstiller ofte historiske, gjerne militære, begivenheter, skikkelser og bygninger.  Eiring arbeider i en tradisjonell uttrykksform, men har skapt mer personlige fortellinger. Hun lar seg inspirere av Viktoriatiden, populærkultur og film. «Det er bra for sjelen å kunne reise med en tidsmaskin et lite øyeblikk,» uttaler hun selv. «Med dioramaene mine ønsker jeg å skape en virkelighet som er autentisk nok til at man føler man er et annet sted.  Diorama er min uttrykksform fordi jeg syns det er en god måte å fortelle en historie på. Med nøye planlegging og gjennomtenkt design, kan man lede tilskuerens opplevelse. Det er som å lage en stumfilm – en hvor ingen beveger seg.»

 

Foto: Mark Sink

Utdanning

Art Student’s League i New York

1990- 1992 Moteskolen Esmod i Oslo

Utstillinger

Separat

2022 Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) Trondheim

2021 Notodden, Norge

Utstillinger

Kollektiv

2022 Minatyrmakerne, Gøteborg, Sverige

2021 Juleutstilling, Galleri Grette, Notodden, Norge

2019 Inside, Mechelen, Belgia

 

Ingvild Eirings verk hos K-U-K

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle