Julie Ebbing

Grafiker og billedkunstner

Julie Ebbing er en norsk grafiker og billedkunstner utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO). Hun har også studert ved Kunsthøgskolen i Bergen, Strykejernet kunstskole og Namsos videregående skole. Julie Ebbing er en kunstner som har vekket begeistring blant både etablerte kunstnere, kunstskribenter og publikum generelt.

I 2017 vant Ebbing “The Kjell Nupen Memorial Grant”. Stipendet ble tildelt på bakgrunn av kunstverket «Cutting Timber: An irritation», og Ebbing ble med det den første norske kunster som ble tildelt dette stipendet. I 2019 ble hun tildelt Håkon Blekens kunststipend for tradisjonelle teknikker.

Julie Ebbing har tegnet hele livet, og poengterer at det er selve grunnmuren i hennes kunstnerskap. Men det er grafikk som har blitt hennes hovedmedia, da særlig tresnitt. Å vokse opp i skogen rundt Namsos har preget henne, og hennes forkjærlighet for treet er tydelig i kunstnerskapet. Livet og motstanden i treet gir et materiale som understreker det røffe i Ebbings uttrykk.

Ebbing er en fantastisk portrettør. Med en rå energi, sterke uttrykk og røffe linjer gir hun portrettene styrke og liv. Hun er en samfunnsengasjert kunstner som stiller de store spørsmålene i det enkle og hverdagslige. Hun er subtil og direkte, bekmørk og humoristisk. Som Håkon Bleken sier det: «Hun er helt spesielt begavet».

Ebbing er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og Bergen, og er kjent for sitt samfunnsengasjement.

Utdanning

Kunsthøgskolen i Oslo
Kunsthøgskolen i Bergen
Master Kunst og håndverk, grafikk og tegning

Utstillinger

Trøndelagsutstillingen (Gruppe)
Ung norsk grafikk (Gruppe)
Kunstverket Galleri (Separat)

Julie Ebbings verk hos K-U-K

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle