Laura-Ann Morrison

03.02.23 – 10.04.23

Beskyttelse er utgangspunkt for fotoserien PT 2. Den menneskelige grensen begynner og slutter med huden vår mens sjel og ånd opptar en eterisk sfære.

Gjennom fotografi, film, installasjoner og performance arbeider Laura-Ann Morrison med temaer fra traumer, empati, ritualer og historier. Morrison ser på tid, for å forstå rom, historier for å forestille seg bevegelse, fortid for å undersøke identitet, og smerte for transformasjon. Morrison utforsker gjennom sine arbeider individets evne til å motstå og tilpasse seg fysiske, mentale og følelsesmessige endringer, ved å søke diskontinuerlige historier basert på virkelige hendelser. En intensjon om å komme nærmere situasjoner vi instinktivt avviser, ved å utfordre grenser og gi dem et nytt refleksjonsfelt.

Beskyttelse er utgangspunkt for fotoserien PT 2. Den menneskelige grensen begynner og slutter med huden vår mens sjel og ånd opptar en eterisk sfære. I et stort svart rom forløser hvitt leirepulver håndgripelige kropper, og gir dem et eget transcendent rom for seg selv. Gjennom ritualenes usynlige felt, som tilbyr et skjold som frastøter mørke krefter, bøyer figurene seg i bønn og ber om beskyttelse.

Laura-Ann Morrison bor og arbeider i Trondheim og Accra (Ghana). Morrison har utdannelse fra Norsk  Fotofagskole  (2013), utveksling ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (2020) og er utdannet med bachelorgrad fra Kunstakademiet i Trondheim (2021).

PT 2 er støttet av Kulturrådet og i samarbeid med Canon Norge. 

Andre tidligere utstillinger

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle