Weathering the storm

Utstillingen presentere en gruppe på syv norske malere over flere generasjoner. Prosjektet ble først utstilt ved Art in Perpetuity Trust Gallery i London i April 2023 for så å bearbeide utvalget verk for visning ved K-U-K.

 

02.06.23 – 24.08.23

Ensomhet og fellesskap, enkeltmenneskets plass i samfunnet, og vårt forhold til naturen

Utstillingen tar for seg gjennomgangstemaer som ensomhet og fellesskap, enkeltmenneskets plass i samfunnet, og vårt forhold til naturen. Et bredt spekter av materialer og teknikker preger formspråk som strekker seg fra det abstrakte til det figurative; fra små bilder til monumentale verk som sprenger grenser. Utstillingen akkompagneres av en katalog, med tekster som trekker de lange linjene gjennom en nordisk kontekst, skrevet av kunsthistorikere Øivind Storm Bjerke og Gustav Svihus Borgersen. Flere av de deltagende kunstnerne vil være til stede ved åpningen.

Utstillingen tar sikte på å belyse kontinuiteten i disse syv kunstnerskapene, og hvordan problemstillingene de tar for seg kan leses som en del av en felles kulturhistorie og geografi. Et av de overordnede gjennomgangstemaene som binder sammen verkene i utstillingen kan sies å være en form for nordisk eksistensialisme.

Den henger sammen med vårt nære forhold til naturen, eksemplifisert gjennom fellesnevnere som friluftsliv og hyttekultur, og gjennom lovverket i allemannsretten. Rå natur er tilgjengelig på en helt annen måte enn de fleste andre land i Europa, og isolasjon i avsidesliggende naturlandskap, og drømmen om å leve i harmoni med naturen, er en del av mytene som historisk har vært med på å danne en felles fortelling.

Deltagende kunstnere

Gunvor Nervold Antonsen

Sverre Bjertnæs

Håkon Bleken

Christer Glein

Anna Marie Sigmond Gudmundsdottir

Håvard Homstvedt

Eigil Nordstrøm

Andre tidligere utstillinger

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle