25. mars – 22. mai 2022

Julie Ebbing & Hannah Ryggen Army

25.mars – 22.mai 2022

Hannah Ryggen Triennale 2022

Julie Ebbing & Hannah Ryggen Army

Dette er en utstilling som viser bredden i Julie Ebbings kunstnerskap i tett dialog med armeen. Julie Ebbing & Hannah Ryggen Army har hatt flere utstillinger de siste årene. Kampfellene i denne armeen er en løs sammenslutning av kunstnere som alle støtter opp under ideologien og standpunktet om at «sammen er vi sterke» i kampen for likestilling og rettferdighet.

Armeen har tidligere bestått av kvinnelige kunstnere, noe som ikke er tilfellet i denne utstillingen. Ved å snu opp ned på tradisjonelle kjønnsroller og kjønnsrollemønster, skaper Ebbing en oppmerksomhet rundt temaet.

Julie Ebbing retter fokus mot historisk synlige kvinner, kvinner som har tatt makt og hatt makt. Disse kvinnene settes gjerne inn i perspektiv av vår samtid, og Ebbing utfordrer maktstrukturer og synliggjør den stadig pågående kjønnsdebatten.

Utstillingen er en del av Hannah Ryggen Triennale 2022, som er dedikert til vevkunstneren Hannah Ryggen. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum er hovedarrangør i Hannah Ryggen Triennale, med mange av Trondheims kunsthus- og museum som samarbeidspartnere.

Deltagende kunstnere

Julie Ebbing

Marius Amdam

Magne Furuholmen

Einar Grinde

Yanir Shani

Aage Mikalsen & Mikkel Marhaug

Roald Andersen d.y.

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle