Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Åpning av utstillingen “Rippling” med Anne Karin Furunes

11 juni @ 15:00 - 20:00

Som en del av Hannah Ryggen Triennale 2022 åpner vi utstillingen “Rippling” med Anne Karin Furunes.

Med seg har hun Nina Roos, Marko Vuokola, Edvine Larssen, Laura-Ann Morrison, Astrid Ljungberg, Meerke Laimi Thomasson Vekterli, Oscar Eriksson Furunes og Juho Erola

Anne Karin Furunes (f. 1961) er utdannet kunstner fra Statens kunstakademi i Oslo (1992), og Kunstakademiet i Trondheim (1994), samt diplom ved Arkitektlinjen NTNU (1989).
Furunes har konsekvent jobbet med èn teknikk siden midten av nittitallet, der hun perforerer monokrome flater med små og store hull. Mønsteret som oppstår, samler seg i de nye bildene til portretter og landskap.

Furunes skaper portretter av enkeltindivider som relateres til historiske begivenheter. Hendelser som nødvendigvis ikke er glemt, men hvor enkeltpersoners skjebner kun er å finne i ofte avglemte eller ukjente arkiver. Portrettene er en påminnelse om betydningen av verdighet og medmenneskelige verdier også under krevende omstendigheter. Det er en dualitet mellom det vemodige og det sterke i disse ukjente ansiktene. Som publikummer gjenkjenner vi noe, en følelse, en sinnsstemning, noe universelt. Disse menneskene, som regel kvinner, har ikke fått et monument i form av en massiv bauta med inskripsjoner for de kommende generasjoner. Furunes’ verk dokumenterer, fragilt og ærlig, enkeltmenneskers liv.
Furunes har også jobbet med andre motiver i sin kunst. Elementer fra naturen; trær, planter og landskap har fått stadig større del av produksjonen hennes. Gjennom et oppdrag for Framsenteret (Nordområdesenter for klima- og miljøforskning) i Tromsø i perioden 2016-18 ble hun oppmerksom på arkivene deres over livet og naturen i i Arktis. Særlig dokumentasjonen over kalvende isfjell fanget hennes interesse. Bildene viser tydelig de dramatiske endringene verden står ovenfor grunnet klimaendringene.

FRI ENTRÈ

 

 

Detaljer

Dato:
11 juni
Tid
15:00 - 20:00
Kategorier for Arrangement:
, ,

Arrangør

Kjøpmannsgata Ung Kunst

Sted

K-U-K lokale
Kjøpmannsgata 38,
Trondheim, 7011 Norway
+ Google-kart
Handlekurv
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle