Portrettbilde av Marius Amdam

Anne-Karin Furunes

Billedkunstner

Anne-Karin Furunes, f.1961, er utdannet kunstner fra Statens kunstakademi i Oslo (1992), og Kunstakademiet i Trondheim (1994), samt diplom ved Arkitektlinjen NTNU (1989).

Furunes har konsekvent jobbet med èn teknikk siden midten av nittitallet, der hun perforerer monokrome flater med små og store hull. Mønsteret som oppstår samler seg i de nye bildenbe til portretter og landskap.

Anne-Karin Furunes har i sitt kunstnerskap dykket inn i ulike arkiver, bl.a. i det rasebiologiske arkivet i Uppsala. Hun har skapt personlige og sterke portretter av mennesker som har levd et liv hvor de av ulike årsaker er fotografisk dokumentert. Det er en dualitet mellom det vemodige og det sterke i disse ukjente ansiktene. Disse menneskene, som regel kvinner, har ikke fått et monument i form av en massiv bauta med inskripsjoner for de kommende generasjoner. Furunes’ verk dokumenterer, fragilt og ærlig, enkeltmenneskers liv. 

Furunes har også jobbet med andre motiver i sin kunst, som elementer fra naturen; trær, planter og landskap. Særlig har dokumentasjon over kalvende isfjell fanget hennes interesse. Bildene viser tydelig de dramatiske skiftene verden står ovenfor grunnet klimaendringene.

I tillegg til sitt eget virke som billedkunstner, har Anne-Karin Furunes undervist ved Kunstakademiet i Trondheim. I utstillingen er flere av hennes tidligere kollegaer og studenter i dialog med hennes kunstnerskap.

Utdanning

1989 Diplom ved Arkitektlinjen NTNU

1992  Statens kunstakademi i Oslo

1994 Kunstakademiet i Trondheim

 

 

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle